Kristianstad tingsrätt. Foto: Johanna Petersson/Sveriges Radio
Bromölla

Slängde kniven i havet efter dödsskärning

I dag inleddes rättegången mot den 19-åring som är misstänkt för att ha mördat en man i Bromölla förra året. Mannen är också misstänkt för att ha hotat en bekant till livet.

Den misstänkte hade röd dunjacka och satt med ryggen mot åhörarna när åklagaren läste upp gärningsbeskrivningen på tingsrätten i Kristianstad idag. 

19-åringen är misstänkt för att ha knivhuggit en 51-årig man till döds utanför restaurangen Royal Thai en novemberkväll förra året. 

Därefter ska han ha bett en bekant att skjutsa honom till Sölvesborg. Det är under den bilresan som 19-åringen enligt åklagaren ska ha hotat att döda den bekanta samt dennes familj och flickvän, om han berättade för någon om mordet. 

I Sölvesborg ska 19-åringen ha fått hjälp av två andra manliga bekanta, som brände upp 19-åringens kläder för att förstöra bevisningen mot 19-åringen. Männen slängde också mordvapnet i havet, och även dessa män ställs nu inför rätta. 

19-åringens advokat sa under rättegången att den misstänkte medger att han har dödat mannen, men att han förnekar att han hade uppsåt att döda. 19-åringen förnekar också att han skulle ha hotat sin bekanta, och menar att  denna är en mytoman. 

Rättegången beräknas pågå fram till på tisdag.

Bromöllamordet

Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Han är 19 år och har erkänt dråp på en 50-åring. Nu har domen fallit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista