Handboll, Elitserien

Ystads IF svajade men vann mot IFK Skövde

Inför matchen var lagen fyra poäng från varandra och på varsin sida av slutspelsstrecket. Självklart blev det tätt och intensivt. Det slutade med en viktig seger för Ystads IF mot IFK Skövde: 27-25.

Redan innan matchen börjat var det tydligt att Ystads IF:s målvakt Fredrik Ohlander käkat bananer till middag. Det sprutade energi runt honom. Det var också Ohlander som betydde det där lilla extra i segermatchen mot Skövde.

Då Ystads IF drog ifrån spikade Ohlander igen. Då Skövde närmade sig på resultattavlan upprepades mönstret. Inte minst när det kom till straffar blev han ett spöke för gästerna som bara lyckades göra två mål på sex försök.

Hemmalagets Philip Nilsson å sin sida var skrämmande effektiv från sju meter. Sex straffar gav lika många mål.

Halvtidsresultatet 16-10 smickrade hemmalaget då spelet varit jämnt. Och i andra halvleks inledning tog IFK Skövde tag i spelet. Tobias Warvne och Rasmus Wremer gjorde sex respektive fem mål och avståndet krymte till ett måls skillnad.

Till sist var hemmalaget starkare, mycket på grund av att laget hade flera spelare som glänste. Efter straffantomen Nilsson var det Jim Gottfridsson och Sebastian Seifert som stod för flest mål: fem för ynglingen och fyra för veteranen. Matchens stjärna var tveklöst Fredrik Ohlander.

Resultatet gör att Ystads IF har mycket goda chanser att ta sig till finalspelet. För ett skickligt Skövde är marginalerna små, men möjligheten kvarstår. 1 514 kom till Österporthallen för att bevittna matchen.

- Det ser ljust ut nu, med tanke på slutspelet, men det finns mer att ta ut ur det här laget, kommenterade YIF:s Sebastian Seifert efteråt.

- Vi gjorde en bra match som vi är rätt nöjda med, men vi missade för många klara lägen, tyckte Skövdes Tobias Warvne som också berömde Ystadmålvakten Ohlander.

(På grund av tekniska problem finns dessvärre inga ljud från matchen.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista