1 av 2
I Folkets Park i Tomelilla håller Trafikverket öppet hus angående Simrishamnsbanan. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
2 av 2
Framöver ska det gå snabbare att ta sig mellan Österlen och Malmö. Foto: Skånetrafiken/Kasper Dudzik
Simrishamn

Trafikverket vill ha synpunkter på Simrishamnsbanan

Resenär: "Jag har aldrig bråttom, jag är pensionär"
1:26 min

Snart kan det gå snabbare att ta sig mellan Simrishamn. Idag startar Trafikverkets turné längst den kommande Simrishamnsbanan. Nu vill de veta vad de som bor längs banan tycker.

Det pågår just nu en järnvägsutredning där Trafikverket tittar på hur effektivare järnväg mellan Malmö och Simrishamn kan komma att se ut.

För vissa av tätorterna där tåget ska stanna finns flera alternativ för placering av stationen. Mellan tätorterna varierar dessutom antalet alternativ för järnvägens dragning genom landskapet.

Från och med onsdagen den 6 mars kommer Trafikverket att åka på turné längsmed den kommande Simrishamnsbanan. Under onsdagen finns man på plats i Tomelilla för öppet hus och information.

Dessutom är man ute efter synpunkter för människor som bor längsmed Simrishamnsbanan.

Nästa stopp för Trafikverkets del är Sjöbo på torsdagen följt av Dalby, Staffanstorp och Malmö lite längre fram. För de som vill tycka till men inte känner för att besöka någon av informationsträffarna kommer Trafikverket under mars också att samla in synpunkter på sin hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".