1 av 3
Sabine Tucic, restaurangchef vid Åbyskolan i Klippan där uppemot 1200 portioner mat lagas var dag. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
2 av 3
Klippans kommun nominerad till årets skolmatskommun, årets kostchef och årets skolrestaurang. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
3 av 3
Gymansisterna Magnus Larsson, Abdinassir Yusuf och Arian Dushku lät sig väl smaka. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Klippan

Skolmaten i Klippan nominerad till flera priser

Elev: "De får oss att äta grönsaker"
1:18 min

Det är något speciellt med skolmaten i Klippan. Nu är kommunen nominerad till årets skolmatskommun, årets kostchef och årets skolrestaurang.

Framgångsreceptet bygger på ett långsiktigt arbete, en bra upphandling där kvaliteten fick ta plats samt kunnig personal  som jobbar i bra kök. 

--  Vi lagar mer från råvaror alltså blir det inte dyrare. Halvfabrikaten är inte gratis, säger Anita Broddesson, kostchef i kommunen. 

Det slamrar och ångar i centralköket på Åbyskolan där det varje dag tillagas uppemot 1200 portioner mat; dels till  gymnasieleverna, dels mat som körs ut till förskolor och till de gamla i kommunen. Och uppmärksamheten inspirerar restaurangchefen SabineTusic: 

– Det känns så roligt att jobba. Mer energi, man känner sig som 20-åring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".