Den brunna betongfabriken i Glumslöv. Foto: Jon Willén/Sveriges Radio
Glumslöv

Trafiken igång igen efter brand

Räddningstjänsten: "Gasflaskorna gör att vi låter det brinna"
1:35 min

Avspärrningarna i trafiken vid Glumslöv har nu hävts. Också järnvägsspåren är nu öppna efter att ha varit avstängda under morgonen och förmiddagen på grund av explosionsrisken i den eldhärjade betongfabriken.

Också väg 1350 mellan Glumslöv och Rydebäck är nu öppen. Enligt Skånetrafiken kommer tågtrafiken igång efterhand.

Enligt Ulrika Mebius på Skånetrafiken gäller inte resegaratin i det här sammanhanget.

I den brinnande betongfabriken i Glumslöv fanns gasflaskor, men dessa är nu oskadliggjorda. En bit mur har rivits, de två glasflaskorna som finns i byggnaden har frilagts och skyttar från räddningstjänsten har beskjutit flaskorna.

Räddningstjänsten upprättade på morgonen en säkerhetszon på 300 meter runt byggnaden och gjorde ingenting åt branden utan lät byggnaden brinna ner. Det fanns dock ingen spridningsrisk.

– Gasflaskorna gör att vi låter det brinna ner för att sedan, så småningom, ta hand om gasflaskorna, säger Lennart Nilsson, stabsbrandmästare på räddningstjänsten i Helsingborg.

Vid sextiden hittade man gasflaskorna och polisens bombgrupp kallades in för att hjälpa till att skjuta sönder dem. Vilket de alltså gjorde under förmiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".