Mikaela Svarfvar utsattes för sexuella övergrepp när hon var liten. Nu hjälper hon andra utsatta. Foto: Johanna Darnéus/Sveriges Radio
Vittsjö

Nu vågar Mikaela prata om sexövergreppen

Mikaela Svarfvar: "Han var vänlig mot familjen och bjöd barnen på godis"
6:17 min

När Mikaela Svarfvar var åtta år gammal utsattes hon för ett sexuellt övergrepp av en vän till familjen. Först flera år senare vågade hon berätta om övergreppen.

Det var en man som ibland sov över hos familjen och en natt vaknade hon av att han stod i hennes rum. Medan övergreppet ägde rum vågade hon inte väsnas, hon visste nämligen att det han gjorde var fel och hon ville inte väcka sin lillasyster som sov i samma rum.

Mikaela Svarfvar är idag 25 år gammal och det tog flera år innan hon vågade berätta för sin mamma vad som hänt henne.

– När mamma fick läsa min dagbok om det som hänt så började hon gråta, säger Mikaela Svarfvar.

Familjen Svarfvar driver hotell i Vittsjö och idag har de bjudit in till filmvisning av en film som tar upp sexuella övergrepp och på det sättet vill Mikaela få fler att våga berätta vad de utsatts för.

– Jag har levt med inre demoner och försökt ta mitt liv flera gånger men sedan jag berättade har det bara blivit bättre, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".