Patric Nelson är klubbordförande för Livs på Scan i Kristianstad
Kristianstad

Kampanj emot Scan fick inte synas på stan

Patric Nelson: företagen säger att det är varumärkesintrång
1:50 min

En kampanj från facket Livs stoppas nu av flera reklamföretag. De vill inte sätta upp affischen eftersom den har Scans logga.

Det var för några veckor sedan som livsmedelsarbetarnas fackförbund lanserade en internetkampanj emot slakteriföretaget scan. Facket kämpar emot att företaget varslar fastanställda och samtidigt använder sig av bemanningsföretag.

Nu är det meningen att scandalkampanjen ska flytta från webben ut på reklamskyltar på stan. Men det blev inte riktigt som man tänkt sig. I Kristianstad är det företagen Clear Channel och JC DECAUX som hyr ut reklamplatser och de har stoppat kampanjen efterson den använder Scans logga.

På facket har man svårt att se varför kampanjens uppfattas som olaglig. I Stockholm står affischen med scandalloggan på paradplats på Stureplan. Företaget Atracta som står för utomhusreklamen i huvudstaden har uppenbarligen gjort en annan bedömning.

Facket har nu gjort en annan version av kampanjen som kommer upp på Kristianstads gator på måndag.

Johanna Dikert

johanna.dikert@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".