1 av 2
Niklas Lindqvist, enhetschef för mötesplatser på omsorgsförvaltningen i Kristianstad och Lars Wemming som bor på Allögården. Foto: Ted Anderson/Sveriges Radio
2 av 2
Heinz Kryschak, frivillig kontaktperson på Allögården i Kristianstad. Foto: Ted Andersson/Sveriges Radio
kristianstad

Sociala seniorer söker sällskap

90-åriga Maj-Gitt Persson "Det ska vara någon som inte känner sig besvärad"
3:52 min

Från och med den 1 mars söker nu Kristianstads kommun nya frivilliga kontaktpersoner till seniorer som är 80 år och äldre. Niklas Lindqvist är ny enhetschef för mötesplatser på omsorgsförvaltningen inom kommunen och han välkomnar den som är intresserad av att bli kontaktperson.

-Man ansöker hos myndighetsenheten sen är det upp till oss att para ihop rätt personer efter intresse och önskemål, säger Niklas.

Det kommer anordnas träffar kontinuerligt för kontaktpersonerna och det ingår ett arvode och ersättning för omkostanderna. I nuläget finns det 15 mötesplatser för seniorer i kommunen och Ted Andersson åkte till Allögården i Kristianstad för att kolla vad de boende där tycker om satsningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".