1 av 2
Jorma Rekonius och Tomislav Savic i Kristianstad. Foto: Johanna Dikert/Sveriges Radio
2 av 2
Kyrkoherde Louise Nyman tycker det känns tråkigt att man tvingats låsa kyrkans dörrar. Foto: Johanna Dikert/Sveriges Radio
Kristianstad

Kyligt för hemlösa sedan resecentrum revs

Louise Nyman: " Det är bedrövligt"
1:25 min

Sedan resecentrum i Kristianstad revs för några månader sedan har det blivit ännu tuffare för den som söker en varm plats i staden. Kyrkan är en av de få ställen dit man kan gå. Där har personalen känt av ett högre tryck sedan resecentrum lades ner.

En av dem som brukade hålla till i resecentrums uppvärmda lokaler är Jorma Rekonius. Och han tycker det blivit mer bråk sedan lokalerna revs.

– Det kommer en massa folk som vandrar runt i stan och det blir en smet alltid. Det blir så många olika människor, så det blir livat, säger Jorma Rekonius.

På Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad har man känt av att resecentrum lades ner. Personalen upplever ett ökat tryck både av folk som vill komma in och värma sig men också stölder och vandalisering har ökat. Oroligheterna har gått så långt att till och med kyrkan ha måsta börja låsa sina dörrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".