1 av 3
Johan håller i både kameran och järnet när han har dukat upp för våffelfest i morgonsolen på rastplats Anilla. Foto: Johan Petersson/Sveriges Radio
2 av 3
Gemytligt värre på rastplatsen. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 3
Inte bara våfflor och kaffe, Johan var snäll och lånade ut kaffetermosen för att bjuda på vatten till en törstig traktor. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
morgonen med anders liljeqvist

God start på dagen med Johan

Måndag 25 mars betyder att det är både Trandagen, vårfrudagen - och våffeldagen! Och eftersom vi varken har tranor eller vårfruar att bjuda på så ställde sig Johan vid rastplatsen Anilla i Östra Göinge och bjöd på våfflor. Och visst stannade bilisterna för att få ta del av Johans konster vid våffeljärnet, det tog väl en tolv omgångar innan han fick smaka själv.

Klockan 07:30 var Johan på plats med smet och lägg, och inte förrän vid 10-snåret packade han ihop sitt lilla café och begav sig av hemåt igen. Hur det lät när han träffade lyssnarna kan du höra i vårt lyssningsarkiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".