Vilket IFK-stöd. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
HANDBOLL, SLUTSPEL

IFK redo för Alingsås i ny arena

Ola Lindgren, IFK: "Tycker inte Konradsson dominerade som du säger.."
2:49 min

IFK Kristianstad finslipade sista detaljerna på  onsdagskvällens träning. Alla i truppen är skadefria och IFK åker upp med samma manskap som senast. Hör Ola Lindgrens tankar och funderingar inför torsdagens batalj i nya Estrad Alingsås.

Efter 40 års spel i Nolhagahallen skriver på torsdagen Alingsås HK ett nytt kapitel i sin historiebok. Andra kvartsfinalen mellan Alingsås och IFK Kristianstad blir nämligen den första matchen i nya Estrad Alingsås.  

Match: Alingsås HK–IFK Kristianstad.

Plats: Estrad Alingsås.

När: Torsdag 28 mars 19.00.

Domare: Emil Blanck och Andreas Isén.

AHK-tränaren Mikael Franzén inför matchen: "På bussen hem bestämde vi oss för att den här matchserien ska gå långt. Vi gör en bra match i Kristianstad men kammar noll, det är givetvis surt men det ger oss också styrka att gå vidare i den här matchserien. För ingen kvartsfinal i årets slutspel kommer vara en lätt resa, och det skall vi göra allt för att just vår inte blir det heller. Vi spelade bra försvar nere i Kristianstad med några få undantag. Anfallsspelet såg stundtals väldigt bra ut. Vi hade dock några minuter i varje halvlek som det gick lite i stå. Likväl som Kristianstad kommer göra en del småjusteringar för att hitta lite mål kommer vi göra detsamma. Men till syvende och sist handlar det om alla centimetrar som man kan vinna över planen som till slut ger oss marginal att avgöra. Vi är fast beslutna att visa våra motståndare att de kommer få mycket tufft att slå oss i vår nya större skokartong – Estrad Alingsås. Väl mött till festen och nu bygger vi tillsammans en ny borg!"

Om IFK Kristianstad: Två helt olika spelstilar som möts. Medan AHK har ett till växten litet lag som lever på på fart såväl i anfallsspelet som i omställningarna har Kristianstad en storvuxen niometersuppställning som spelar lugnare och skjuter mycket utifrån. Kantspelet blir ofta lidande av att det ibland går så långsamt i det uppställda spelet. Kristianstad var seriens näst bästa hemmalag med 25 poäng på 16 matcher, två poäng färre än vad det poängmässigt bästa laget, Alingsås, tog. AHK har ett övertag om man ser till lagens möten under 2000-talet – åtta segrar mot sex – men tittar man bara till det senaste året är det Kristianstad som har den klara När lagen möttes i kvartsfinalserien i fjol var det AHK som hade hemmaplansfördelen, men Kristianstad vann med odiskutabla 3–0 och tog sig sedan förbi även semifinalen. Vilka spelare måste AHK se upp med? Jo, det mesta handlar i anfallsväg om vänsternian och landslagsmannen Markus Olsson och den väldige Lars Möller Madsen som sköt sönder AHK i förra slutspelet. Framför allt den senare verkar ha hittat slutspelsformen igen och var lagets bäste spelare i söndags.

Kvartsfinal 1/5
25 mars: IFK Kristianstad – Alingsås HK 24–23 (11–14)

IFK: Lars Möller Madsen 7, Markus Olsson 5, Johannes Larsson 4 (1), Anton Lindskog 3, Darko Martinovic 2, Olafur Gudmundsson 2, Claus Kjeldgaard.
AHK: Markus Stegefelt 7 (5), Daniel Tellander 4, Jesper Konradsson 3, Marcus Enström 2, Max Darj 2, Glenn Andersson 2, Johan Fagerlund, Pontus Johansson, Johan Nilsson.
Målvakter: IFK: Henrik Nordlander 3/7=43% + 0/2 7m, Herdeiro Lucau 7/21=33% + 0/3 7m. AHK: Mikael Aggefors 14/37=38% + 1/2 7m.
Straffar: IFK: 1/2. AHK: 5/5.
Utvisningar: IFK: 3x2 min. AHK: 3x2 min.

Övriga kvartsfinaler:
Torsdag 28/3: Alingsås HK–IFK Kristianstad (Estrad Alingsås, 19.00)
Söndag 31/3: IFK Kristianstad–Alingsås HK (Kristianstad Arena, 16.30)
Ev tisdag 9/4: Alingsås HK–IFK Kristianstad (Estrad Alingsås)
Ev lördag 13/4: IFK Kristianstad–Alingsås HK (Kristianstad Arena)


Svenska spels odds:
1) 1,73.
X) 4,05.
2) 2,35.

Övriga kvartsfinalserier:
Lugi HF–Hammarby IF 1–0

25/3: Lugi HF–Hammarby IF 25–23 e frl
27/3: Hammarby IF–Lugi HF
31/3: Lugi HF–Hammarby IF
Ev 9/4: Hammarby IF–Lugi HF
Ev 12/4: Lugi HF–Hammarby IF

IK Sävehof–Eskilstuna Guif 1–0
26/3: IK Sävehof–Eskilstuna Guif 40–39 e frl
28/3: Eskilstuna Guif–IK Sävehof
31/3: IK Sävehof–Eskilstuna Guf
Ev 10/4: Eskilstuna Guif–Sävehof
Ev 13/4: IK Sävehof–Eskilstuna Guif

HK Drott Halmstad–Ystads IF 1–0
26/3: HK Drott Halmstad–Ystads IF 27–26
28/3: Ystads IF–HK Drott Halmstad
31/3: HK Drott Halmstad–Ystads IF
Ev 10/4: Ystads IF–HK Drott Halmstad
Ev 13/4: HK Drott Halmstad–Ystads IF

Info från AHK:s hemsida

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".