Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
Skåne/Blekinge

Porrsajtsägare motanmäler besökare

"Det är väldigt lätt att kolla"
1:48 min

Nu tar historien om de omtvistade porrsurffakturorna en ny vändning. Skåneföretagaren Dennies Pettersson äger företaget bakom fakturorna och han motanmäler nu alla som anmält honom. Dennies Pettersson anser att det finns bevis för att alla som fått fakturor verkligen porrsurfat.

Anmälningar om falska porrsurffakturor har rasat in till polisen i Blekinge. Fakturorna har skickats ut över landet från ett företag i Ronneby. Dennies Petersson säger att han inte kan förstå hur det kan ta nio månader att utreda, för det var då de första anmälningarna kom till polisen i Malmö.

Sedan dess har det kommit över tusen anmälningar till polisen i Kalmar och lika många till polisen i Blekinge, där det fortfarande droppar in omkring fem anmälningar om dagen.

Och Dennies Pettersson anser att han borde fått säga sin mening, eftersom polisen från början känt till att det var hans företag som stod bakom.

Åklagaren Bo Birgersson i Malmö har inte tid att ställa upp på intervju, och säger att eftersom han inte blev utsedd till förundersökningsledare förrän för två veckor sedan kan han inte uttala sig om varför Dennies Pettersson inte blivit kallad till förhör, men att han kan bli det framöver.

För att sätta press på polisen har Dennies Pettersson nu börjat individuellt motanmäla var och en som anmält honom. Han anmäler dem för att olagligt ha laddat ner upphovsrättsskyddat material när de enligt honom kollat på porrfilm i mobilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".