Peter Dahlquist, Peter Göransson och Leif Nathell från Ängelholms rodd- och kanotklubb intill den isfria Rönneå. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Ängelholm

Isfritt vatten lockar kanotister till Rönneå

"Ån är stor och där är gott om plats"
1:18 min

Ängelholms rodd- och kanotklubb har fått en anstormning av kanotister från hela landet som vill komma till deras klubbhus vid Rönneå och träna under påskhelgen. Den sena våren gör att sjöar och vattendrag är frusna och Rönneå är ett av de få ställena man hittat öppet vatten.

– De har lite svårt med isen ja. Att komma ut med dessa små kajaker som inte är särskilt isbrytande, säger klubbens vice ordförande Leif Nathell.

Det är klubbar från Bengtsfors, Västerås, Nyköping, Stockholm och Bromölla som hört av sig. Sammanlagt kommer ett sjuttiotal kanotister till Ängelholm.

Tanken är att kanotklubbarna ska låna klubbstugan med duschar och omklädningsrum och att klubben i Ängelholm ska ordna fram följebåtar som de kan använda på Rönneå.

– Det är bara tre plusgrader i vattnet. Så det gäller att ha lite säkerhet, säger styrelseledamoten Peter Granström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".