Anton Sanden satsar på Svensktoppen nästa.

Anton sjunger av kärlek

"You are mine" Anton Sanden
3:37 min

Han är 16 år och heter Anton Sandén – lyssna på hans kärlekshyllning till flickvännen här.

Så här skriver han om sig själv.

"Jag har växt upp i Rinkaby strax utanför Kristianstad. Som treåring började jag banka på kastruller, plastbackar, allt som jag kunde slå på. Min största dröm var att få spela trummor. När jag var fyra fick jag min första akustiska gitarr av min farbror som idag är en av Europas främsta gitarrbyggare.

Jag har växt upp i en väldigt musikalisk familj med tre äldre syskon. Vi spelade och sjöng tillsammans och min pappa lärde mig att spela både gitarr, piano och trummor. När jag var åtta år deltog jag i Sikta mot stjärnorna där jag sjöng och dagen efter fick jag också sjunga med min då varande största idol, Jimmy Jansson. Jag älskade redan som liten att underhålla människor på olika sätt, teater, sång, vad som helst. När jag var åtta så kom jag också in på musikskolan i Kristianstad och tog trumlektioner. 

2011 bestämde jag mig för att delta i Kristianstad superstar. Jag kom till final men där höll det inte riktigt. Jag fortsatte att kämpa och träna ännu mer och försökte mig på Superstar en gång till. Denna gången tog jag hem allt med min röst, min gitarr och mitt munspel.  

Just nu går jag på C4 gymnasiet, musiklinjen och jag trivs mycket bra! Jag älskar att uppträda och sjunga inför publik.

Min låt You are mine jag skrev jag för inte så länge sen. Den handlar om en historia mellan min och min flickvän. Vi har varit tillsammans i snart ett halv år och jag blir bara mer och mer kär i henne. Den handlar om att hon betyder allt för mig och jag vill göra allt för henne för att hon ska var glad och må bra, att jag kommer kämpa för oss alltid och skydda henne och att hon är min."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".