Tobias Wernersson med låten The Magic gift.

Tobias: "Jag var med i Sound of Music"

Tobias Wernersson: "The Magic Gift"
3:43 min

37-årige Tobias Wernersson fick skivkontrakt med bandet Little Yankees på -90-talet, han har varit med i Sound of Music och spelat i Supreme Majesty - idag skriver och spelar han musik på egen hand.

Här skriver Tobias om sig själv och sin musikkarriär.

"Jag kommer ursprungligen från Blekinge men flyttade till Kristianstad 1994. En av de stora anledningarna till min flytt var just musiken. Jag hade börjat spela i det lokala bandet Little Yankees och eftersom vi satsade hårt var det till slut ohållbart att pendla. Little Yankees spelade så småningom in en CD och fick skivkontrakt, deltog i P3 live med mera. 1997 splittrades tyvärr bandet.

Jag fortsatte att skriva musik i alla möjliga genres och blev senare medlem i Kristianstadbandet Supreme Majesty. Där skrev jag låtar till och spelade på bandets tredje skiva. Supreme Majesty hade skivkotrakt i flera länder och vår musik nådde stora delar av världen.

Efter några år i Supreme Majesty valde jag att gå min egen väg. Har sedan dess fortsatt att skriva musik till både mig själv och andra. År 2012 ville jag testa på musikalscenen och var med i Sound of Music på Kristianstad teater. Då jag tycker det är kul att testa nya former av musikutövande och på olika forum så kände jag att jag ville vara med i Svensktoppen Nästa. Jag har tidigare deltagit som medlåtskrivare till ett bidrag, men nu ville jag prova att skriva och framföra en låt helt själv."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".