Marien Kuiper med låten Vagabond.

Marien är en riktig vagabond

Marien Kuiper: "Vagabond"
3:38 min

Hon är född i Holland, har bott i Schweiz och bor nu i Sverige – Marien Kuiper är en vagabond. Lyssna på låten med samma namn.

Så här skriver hon om sig själv:

"Jag är född och uppväxt i Holland där jag bodde tills jag var 29 år.

Att lyssna till musik och att sjunga har jag alltid älskat. Jag sjöng i ett band i Zurich (Schweiz) där jag träffade min svenske man som spelade gitarr. Det var på hobbynivå; vi höll jam sessions varje vecka och spelade på fester.

Efter några år i Zurich flyttade vi med vår lilla familj till min mans gamla föräldragård i Skåne. I det dagliga livet njuter jag av att vara mamma till min underbare son, den fantastiska naturen och ett omväxlande och intressant jobb som psykiatrisjuksköterska.

Låten jag sjunger skrevs av min arbetskamrat Olga Khroustova och heter "Vagabond". Jag, som levt, rest och bott i olika länder under en stor del av mitt liv, känner igen mig i denna fina låt. Jag var rädd att rota mig.

"A rolling stone strikes no root" som det står i texten. Jag var en vagabond men har hittat ett hem i Sverige och att vara med i den här tävlingen känns fantastiskt kul."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".