Nye flygplatschefen Christian Ziese dukar upp tårta och dricka till premiärresenärerna. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Ängelholm

Premiär för flyget till Alicante

"Jag flög hit för jag trodde min pappa skulle vara hemma"
1:27 min

I dag öppnade Ryanair sin nya linje mellan Ängelholm-Helsingborg Airport och Alicante i Spanien. Ängelholm är den tionde flygplatsen i Sverige som Ryanair börjar trafikera och under sommarhalvåret blir det två avgångar i veckan.

På premiärplanet från Alicante fanns 80 resenärer och med första turen till Alicante var 140 personer bokade. Trafiken ska i första hand pågå till slutet av oktober. 

Går det bra hoppas nye flygplatschefen Christian Ziese att linjen ska fortsätta och att trafiken på sikt ska utökas med fler destinationer.

– Har man tillräckligt med passagerare och tycker att allting fungerar så finns det möjlighet till ytterligare en linje, säger han. Då hoppas vi på en linje som har lite potential även med inkommande passagerare som kan gynna regionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".