Patricia Ahlborn

Patricia: "Jag vill ge ut min musik"

Patricia Ahlborn: "Be Proud Of Your Name"
4:00 min

22-åriga Patricia Ahlborn har sjungit sedan hon var liten. Nu arbetar hon som pianist och sångerska.

Så här beskriver hon sig själv:

"Jag heter Patricia Ahlborn och är 22 år. Musik har alltid funnits i mitt liv och har alltid varit mitt sätt att uttrycka mig. Under min skoltid var jag aktiv inom många musikaliska områden, sång, piano, gitarr, fiol, dans och musikal. Jag sjöng i Chorus Mix kyrkokör i cirka 8 år för Birgitta Roslund och medverkade genom detta i många konserter.

År 2009/2010 gick jag på Markaryd Folkhögskolas Show och Musikal utbildning. De senaste åren har jag jobbat som pianist och sångerska i Skåne, har bland annat gjort spelningar på Casino Cosmopol i Malmö och några gånger i restaurangen på Savoy Hotel (i Malmö). Jag spelar även på bröllop och begravningar då och då.

Parallellt med detta har jag skrivit min egen musik och nu den sista tiden har jag valt att lägga mycket fokus på den biten, vill gärna ge ut min egen musik och kommer därför fortsätta skriva och komponera och satsa på detta. Det skulle vara jätteroligt att få komma med i Svensktoppen nästa och låta andra ta del av min musik!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".