1 av 2
Skyltat och klart i Ängelholm. Foto: Anna Hanspers
2 av 2
Joakim Persson, tränare Ängelholms FF
Ängelholm

ÄFF laddar för Superettan-premiär

På söndag den 7:e april drar fotbollens Superetta i gång för Ängelholms FFs del. Hur mår laget? Hur mår supportrarna och hur mår gräsplanen? Tränaren Joakim Persson menar att formen på spelarna är bra och han tycker att spelarna känns hungriga på att känna segerns sötma.

- Hemmaplan och Brage i helgen det är klart att vi vill ha tre poäng, säger Joakim Persson.

Det är avspark i Ängelholm på söndag och det har diskuterats flitigt om gräsplanen kommer hålla måttet efter vinterns kyla. Reporter Anna Hanspers på plats beskriver planen som väldigt väldigt ljust grön men mest brun.

- Grön? Det ser ut som en sahara-öken, säger Kalle Hansson ungdomsansvarig i klubben.

Fiberduken togs bort i onsdagskväll men straffområdena var täckta under natten för de är den delen av planen som utsätts för mest tryck. Kalle Hansson menar dock att planen kommer fungera alldeles utmärkt på söndag.

- När man släpper ut kalvarna på grönbete hemma i hagen det är så vi känner här i Ängelholm inför helgens match, berättar Kalle.

P4 Kristianstad sänder ÄFF-Brage på söndag 15.00 i sin helhet på webben och i appen Radiosporten Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".