Helsingborg

Industribrand tros vara anlagd

Polis: "Rubriceras som mordbrand"
0:37 min

Polisen tror att branden i en stor industrifastighet på Berga industriområde i Helsingborg i natt var anlagd. En lagerlokal och en kontorsdel som tillhör ett livsmedelsföretag totalförstördes i branden.

Polisen kan inte göra en teknisk undersökning förrän i morgon, men redan nu misstänker man alltså att det rör sig om mordbrand.

– Vi har anledning att anta att ett brott ligger bakom, men jag vill inte närmare gå in på vilka omständigheter det är som talar för det, säger Joakim Ekstrand, inre befäl i Helsingborg. 

Larmet om branden kom strax före klockan ett från en lokförare, och brandkåren var på plats bara fyra minuter senare. Då var det redan för sent att rädda byggnaden.

– Man kan säga att det är övertänt, men det har inte slagit igenom väggar och tak, säger Joakim Ekstrand.

Lagerbyggnaden är 70x20 meter, och i vinkel ligger ett angränsande kontor som är ungefär lika stort.

– Det har också börjat att ta fyr, så det går inte heller att rädda, säger Joakim Ekstrand.

Branden är under kontroll, men räddningstjänsten låter byggnaden brinna ner. Inga personer har kommit till skada, och röken utgör inte heller någon fara för allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".