Andreas Rubin berättar att när kvinnan och hennes väninna kom hem till honom så såg han att fotot på dejtingsidan inte stämde. När han frågade om det skrattade de bara. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio.
Sölvesborg

Sökte kärleken – blev istället drogad och rånad

"Jag kunde lika gärna legat död i sängen dagen efter"
1:28 min

Efter att ha nätdejtat en kvinna i en månads tid var det dags att träffas. Men allt gick fel och istället för att träffa kärleken blev Andreas Rubin drogad och rånad.

Det var i december förra året som Andreas Rubin i Sölvesborg skulle träffa en kvinna han nätdejtat. Med sig hade hon en väninna och tillsammans satt de och drack kaffe i vardagsrummet. Men efter drygt en timme, vid halv åtta-tiden, slocknar han.

– Jag var helt borta, jag vet inte ens hur jag kom i sängen eller ur kläderna, säger Andreas Rubin. 

Kvinnorna misstänks ha lagt droger eller läkemedel i hans kaffe och först dagen efter vid lunchtid vaknar han igen. Då är kvinnorna borta och det saknas mobiltelefoner, pengar, mat och en del andra saker.

– Jag stod där och skakade och darrade, precis som att jag hade haft en värstingfylla dagen innan. Och jag visste inte nånting om vad som hade skett, säger Andreas Rubin.

Rättegången mot de två kvinnorna pågår nu och även mot två män som är misstänkta för att ha varit inblandade. Det är alltså snart dags för Andreas Rubin att möta kvinnorna igen – denna gången i rätten.

– Jag lär väl vara besviken och ledsen, men jag får ändå bita ihop när det är rättegång. Jag vill att det ska vara slut och stopp för det som har hänt och att de inte ska göra nånting med några andra heller. Jag hoppas de blir dömda, säger Andreas Rubin.

Läs mer om "dejtingligan" här: 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".