Nellie Olsson.

Nellie: "Låten handlar om jakten på kort lycka"

Nellie Olsson: "Nowhere to be bound"
3:00 min

Osbytjejen Nellie Olsson vill göra musik som människor kan relatera till. Nu är hon aktuell med projektet Kiss me stupid och vill vara med i Svensktoppen Nästa med låten Nowhere to be bound.

Såhär beskriver hon sig sin musik.

"Kiss Me Stupid!" är ett projekt skapat av Nellie Olsson. Nellie är en 21-årig tjej från den lilla orten Osby. Hon har sedan barnsben hållit på med musik men har också alltid älskat skrivandet. För Nellie har det därför kommit naturligt att skriva låtar där texten är central i låtarna.

Tanken bakom Kiss Me Stupid! är att skapa tidlös pop som människor relaterar till. I några år har Nellie skrivit låtar vid sidan av studier men bestämde sig för att försöka göra något mer med dem än att endast spela dem i sin vrå. Därför var det tur att Nellie fick kontakt med Nils Carlsson som med sin känsla för musik och tekniska färdigheter tog Nellies låt Nowhere to be bound till en ny nivå.

Nils Carlsson är en 26-årig kille från Boden bosatt i Malmö, och producenten bakom Kiss Me Stupid! Nowhere to be bound handlar om en viss sorts människor som Nellie tror alla har träffat någon gång. Sådana som inte har någon stabil plats i livet utan bara driver runt utan tankar på konsekvenser. Den handlar om hur dessa människor tenderar att förstöra för sig själva och såra de dem har nära i jakten på att känna sig lyckliga för stunden."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".