Det lär serveras en och annan tårta i Osby idag. Foto: Nicola Bertoni
Osby

Stort grattis till Osby idag

Mirjam Håkansson: "Jag firar med min mamma och min tvillingsyster"
7:57 min

Idag fyller 55 osbybor år och ingen annan dag på året har så många i Osby födelsedag. Två som fyller jämnt idag är Madelene Finnman och Mirjam Håkansson fyller fyrtio. De visade sig dessutom vara tvillingsystrar.

Lars Angantyr och Malin Nilsson i Hallå Skåne ringde Mirjam Håkansson för att gratulera på fyrtioårsdagen och under samtalets gång fick de veta att Mirjam firat sin födelsedag tillsammans med sin tvilling. Systern visade sig vara Madelene Finnman som var nästa person som programledarna tänkte ringa upp.

- Vi märkte att ni kontaktat oss båda när vi träffades i eftermiddags och jag berättade att jag skulle vara med i radion, berättar Madelene Finnman.

Även Anna Sjöbäck som läser till ekonom på Högskolan i Kristianstad bor i Osby fyller år idag. Hon fyller 28 år och är inte släkt med Madelene Finnman och Mirjam Håkansson.

- Nej inte vad jag vet, skrattar Anna Sjöbäck.

Den vanligaste födelsedagen i Sverige är den 22 mars då 25.254 personer fyller år, därefter är det den 18 april som är den vanligaste dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".