Ann-Charlott Gensler.

Ann-Charlott: "Livet är en gåva"

2:50 min

Hoppet är det sista som överger oss. Så lever Ann-Charlott Gensler. Nu har hon skrivit en låt om livet.

Så här beskriver hon sig själv och sin musik:

"Jag har sjungit så länge jag kan minnas och musik är mitt största intresse, även min egen sång legat lite på is de senaste åren.

Min mamma har berättat att ett av mina första framträdanden var, när jag som treåring ”underhöll” alla på Sparbanken i Tomelilla genom att sjunga högt och tydligt. Minns inte detta själv förstås.

Jag bor med sambo två hemmavarande barn hund och katt i Tomelilla, och pendlar varje dag till jobbet i Svedala.

Låten ”Make me smile” kom till för ett år sedan, när mycket var mörkt och jobbigt i livet. Människor påminde mig om att det nog skulle bli bra. Någonstans fanns ändå hoppet kvar, att allt skulle vända och att kanske det är som de säger att det som inte dödar en stärker en?

Man vet att livet är en gåva och att man ska se glädjen i de små sakerna. Men hur lätt är det just när man står mitt i kaos? Nu har det börjat rätta till sig lite grand men det är en bit kvar. Men jag vill så oändligt gärna, och hoppas att fler ska vilja, le igen – Make me smile!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista