Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Madeleine Hansson från Lakritsfabriken i Ramlösa med den torra roten som kan förvandlas till fantastiskt gott godis. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
MORGONEN MED ANDERS LILJEQVIST

Svårt att uttala - gott att äta

Det svarta guldet har en egen dag
16 min

Sedan 2004 har den internationella lakritsdagen firats på många håll jorden runt och självklart ville även Morgonen uppmärksamma detta svarta godis. Vi lyckades till och med omvända den chokladälskande skeptikern Johan Pettersson - men inte förrän efter tre timmars hård debatt om hur ordet lakrits egentligen uttalas.

För att reda ut vad lakrits egentligen är bjöd vi hit Madeleine Hansson från Lakritsfabriken i Ramlösa. Hon förklarade lakritsens väg från torr rot, genom godishyllan - till att bli en hipp ingrediens i matlagning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".