Mjällbys Gbenga Arokoyo fick ett päron i bröstet och föll till marken under skandalmatchen. Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Sölvesborg

Stoppad Mjällbymatch ska återupptas

Den avbrutna matchen mellan Djurgården och Mjällby i fotbollsallsvenskan ska återupptas. Det beslutade Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd idag.

Matchen ska återupptas vid ställningen 1-0 till Mjällby i den 37:e minuten. Ingen publik får närvara. Djurgården döms dessutom till böter på 15 000 kronor.

Sportchefen i Mjällby AIF, Thomas Andersson Borstam, är förvånad över beslutet.

– Jag har läst tävlingsbestämmelserna och där framgår det att om domaren avbryter matchen så ska segern ges till det ej felande laget, säger han.

Enligt honom har den bestämmelsen följts i andra fall när domaren har avbrutit matcher. I och med det hade han nästan räknat med att Mjällby skulle få vinsten.

Det var i måndags som den allsvenska matchen mellan Djurgården och Mjällby avbröts efter att publiken kastat in föremål på planen. Bland annat träffades Mjällbyspelaren Gbenga Arokoyo av ett päron.

Thomas Andersson Borstan säger att de ska få mer information av förbundet på tisdag. Då ska klubben kolla av möjligheten att överklaga, om de nu bestämmer sig för att göra det.

Att åka upp till Stockholm och fortsätta spela matchen blir nämligen en kostsam historia för Mjällby. Och att drabbas av den kostnaden känns orättvist anser Thomas Andersson Borstam.

– Att Djurgården får betala 15 000 kronor i böter och vi får göra om en bortamatch som kostar i runda slängar 100 000 kronor känns konstigt, säger han.

Straffskalan var alltifrån böter till spel med stängda läktare i flera matcher - nu stannade det vid böter och ingen publik i matchen som återupptas.

Vilken dag matchen ska spelas är inte fastlagt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista