1 av 2
Kronovalls Vinslott. foto: Slottsguiden.se
2 av 2
Jens Andersson är veckans kock. Vad bjuder han på måntro? Foto: Johanna Darnéus/Sveriges Radio
grädde & smör

Kocken Jens har arbetat över hela världen

Jens: "Det behöver inte vara en dyr fisk"
1:11 min

Veckans kock heter precis som förra veckan, Jens men Andersson i efternamn. Han arbetar till vardags på Kronovalls Vinslott men har innan dess haft hela världen som sitt arbetsfält. Lär känna honom i dagens Förmiddag.

Jens Andersson

Jens Andersson är veckans kock. Vad bjuder han på måntro? Foto: Johanna Darnéus/Sveriges Radio

Född: 1970

Bor: Skillinge

Gör: Arbetar som kökschef Kronovalls Vinslott i St:Olof

Bakgrund: Valde att utbilda sig till kock för då kunde han resa världen över och alltid få jobb. Har jobbat i kök från den enkla kvarterskrogen till stjärnrestauranger.

Äter helst: Fisk & Skaldjur

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".