1 av 3
Gurra och Stefan hade en kasse full av IFK-prylar. Foto: Teodor Lulla Danielsson/Sveriges Radio
2 av 3
Skor valda för dagen. Foto: Teodor Lulla Danielsson/Sveriges Radio
3 av 3
Orange är färgen som gäller. Foto: Teodor Lulla Danielsson/Sveriges Radio
KRISTIANSTAD

Fansen: "Kämpa IFK, kämpa IFK"

"Vi är laddade"
1:25 min

Efter söndagens handbollsrysare i Arenan i Kristianstad väntar nu semifinalspel för IFK Kristianstad mot Sävehof och det var ett helt gäng supportrar som samlades för avfärd till Partille och kvällens match.

 – Jag är laddad, sa Marcus Ottoson, men medgav att matchen ikväll känns svår.

Något som också Martin Sjörén höll med om och att det kan bli svårt att skapa samma stöd för laget med knappa hundratalet supportrar på plats i Partille jämför med söndagens rekordpublik i Arenan.

– Och söndagen var nog en riktig urladdning, sade han.

Båda tippar såklart på vinst för IFK Kristianstad ändå - och det gjorde också Malin Johansson som dagen till ära tagit på orange gympaskor som hon fått av maken Danne.

– Det är snyggt, och de måste på när IFK spelar, säger hon.

Gurra och Stefan hade varsin kasse full av orange prylar, halsdukar och flaggor och en tuta som de bjöd på provlyssning på innan alla samlade supportrar gjorde ett första uppvärmande "Kämpa IFK" innan de klev på bussen för att åka till Partille.

Fråga

Gillar du IFK?

IFK Kristianstads klubbemblem.

I så fall gör vi det enkelt för dig. Följ länkarna och ta del av de senaste nyheterna om IFK Kristianstad, från P4 Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".