Ingalill Thorsell häller upp Kärleksdryck. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
Österlen

Operafest på Österlen i dagarna tre

"Lite kul måste man få ha"
1:24 min

Drakamöllan satsar i år på en operafestival över tre dagar. Precis som vanligt hoppas man locka operapubliken som inte vet om att de gillar opera. I år har de ett extra ess i rockärmen - en kärleksdryck.

– Alla som kommer och dricker vår dryck ska kunna känna sig vackra och intressanta, lovar Ingalill Thorsell som drivit Drakamöllans gårdshotell i 15 år nu. 

Kärleksdrycken på flaska har tagits fram till operan "Kärleksdrycken" som är en av tre föreställningar under midsommarhelgen den 21-23 juni. Här har den klassiska italienska operan flyttat till Vitaby på 60-talet och en korvgubbe är en av centralfigurerna.

– Lite kul måste man ju få ha. Visst är det mysigt med en liten by i Baskien på 1800-talet, men den här historien är evigt ung och kanske gör det att man lite lättare kan ta till sig opera om man inte upplevt det förr, säger Ingalill Thorsell.

Hon och Drakamöllan firar alltså 15 år i år och förutom en den nya boken "Drakamöllans magi" firar man också särskilt med operafestivalens avslutning där Sven-Bertil Taube är en av artisterna. 

– Han blev jättetänd på idén. Egentligen skulle han bara sjunga två eller tre sånger, men han kommer sjunga många fler och stannar också på den avslutande allsången, säger Guido Paevatalu, som är musikalisk ledare och en av operasångarna under Drakamöllans operafestival.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".