Många är i behov av stöd. Arkivbild. Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix
Kristianstad

"Eleverna ska få det stöd de behöver"

"Ansvariga rektorer ser inget bekymmer"
1:34 min

Eleverna på C4gymnasiet i Kristianstad kommer att få det stöd de behöver - även om resurserna för det väl etablerade Elevhälsoteamet förändras, säger Kenth Olsson, Utbildningschef i Kristianstad

– Man gör en anpassning av bemanningen till elevpengen - det här är ingen nedskärning eller besparing, säger, Kenth Olsson Utbildningschef i Kristianstad.

P4 Kristianstad har berättar omspecialpedagoger på C4gymnasiet som ororas inför förändningar i bemanningen i höst. De undrar vad det här betyder för de elever som behöver stöd.

De tycker inte att de fått svar på de frågor de ställt till ansvariga rektorerna - som skriftligt svarat att det handlar om en anpassning till elevpengen och till övriga gymnasiekolor.

En utjämning som inte kommer att gagna eleverna menar specialpedagogerna, men utbildningschef Kenth Olsson menar att kvaliteten inte kommer att försämras.

– Konkret kommer bemanningen att vara lika hög som bemanningen i andra kommunala gymnasieskolor.

Ansvariga rektorer ser inget bekymmer med det här, utan kommer att fortsätta sitt framgångrika arbete med stöd till eleverna, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".