Skåne

Miljoner mot hedersrelaterat våld

Österänggymnasiet och C4 Thaiboxningsklubb i Kristianstad är två av de verksamheter i Skåne som får ta del av regeringens mångmiljonsatsning på arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck. Det står klart nu när nästan sex miljoner kronor fördelas.

Filmprojekt, stödsamtal och teater är något av det som arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck kommer att rymma i Skåne. Totalt är det 19 verksamheter ute i kommuner, kvinnojourer, föreningar och organisationer som delar på nästan sex miljoner kronor.

Det är ett stöd som sedan 2003 fördelas av Länsstyrelsen på uppdrag av regeringen - och i år var ansökningarna fler än nånsin, 41 stycken.

Klippans kommun, Kvinnojouren i Ängelholm, C4 Thaiboxning och Österänggymnasiet får exempelvis alla mellan 75 000 och 550 000 kronor

För Österänggymnasiet betyder det att satsningen på projektet Fri Ja kan fortsätta. Det rymmer bland annat samtalskvällar för föräldrar, fikafadderverksamhet och teater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".