Magdalena Jeppsson, barnbibliotekare. Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio
KRISTIANSTAD

"Vi vill göra boken levande"

"Läser man mycket så skriver man bättre"
1:14 min

Kristianstad bokfestivals program är klart och årets tema är "Boken är död - länge leve boken" och som en del av festivalen ska barn och unga ska lockas att skriva och berätta.

– Vi vill göra boken levande för barnen, så att de ska fortsätta läsa och skriva, säger Magdalena Jeppsson, barnbibliotekare.

– Läser man mycket, så skriver man bättre.

Årets festival - den fjortonde i ordningen - kompletterar nu de tidigare klara namnen Stefan Einhorn, Gustaf Fridolin och Anja Utler med bland andra Patrik Lundberg, Marjaneh Baktiari, Joar Tiberg och australiensiske Christos Tsioklas

Det blir också både litterär soaré och teaterföreställing om Edith Södergran och samtal om en nybok om Yngsjömörderskan. Som tidigare år rymmer festivalen debatter, bokbord på stan och novelltävling för unga och så - i år - ska man faktiskt också hålla födelsedagskalas för Emil i Lönneberga som faktiskt yller faktiskt femtio år i år.

–  Vi kommer att ha taberas för de minsta barnen, med fika, pyssel och film här på lördagsförmiddagen, säger Magdalena Jeppson, barnbiliotekarie på Kristianstad Stadsbibliotek.

För de lite äldre blir det skrivworkshop, berättarföreställning och så kommer Magnus Nordin, ungdomsrysarförfattare.

Bokfestivalen hålls i år den 5-7 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".