Sprängladdning hittad i Mjönäs

MJÖNÄS. Tidningsbud hittade på lördagsmorgonen en sprängladdning i ryggsäck vid en väg i Mjönäs norr om Kristianstad. Polisen oskadliggjorde senare under dagen sprängladdningen.

Polisen oskadliggjorde på lördagsförmiddagen en sprängladdning som ett tidningsbud på morgonen hittade i en övergiven ryggsäck i Mjönäs.

Tidningsbudet trodde att någon skolelev hade glömt ryggsäcken och lade den i sin bil. Efter att ha kört cirka tre kilometer tittade han i väskan och fann att den innehöll en anordning med elektriska kablar. Han ställde ifrån sig ryggsäcken på en grusplan i ett litet industriområde i Mjönäs och slog larm.

Då en första polispatrull hade kontrollerat innehållet tillkallades polisens bombexperter som efter att ha förvissat sig om att den hemmagjorda bomben inte skulle explodera tog den med för destruktion. Laddningen var på 250 gram och förvarades i ett rör av plast. Den var fullt apterad och kopplad till en sprängkapsel men saknade strömkälla. Polisen har ingen aning om vad laddningen skulle användas till.

20050212T142225+0100