1 av 4
Rivningen av Knislinges sporthall ska vara klar i slutet av september. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
2 av 4
Bakom spakarna till rivningsskopan satt kommunalrådet Patrik Åberg (M). Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
3 av 4
Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
4 av 4
Martina Ranvert, kassör i Gymnastikföreningen i Knislinge. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
Knislinge

Sliten sporthall jämnas med marken

Gymnastikförening "Har varit under all kritik"
1:26 min

Under måndagsförmiddagen inleddes rivningen av Knislinge sport- och simhall. Om ett år är det tänkt att en ny ska vara på plats.

Bakom spakarna på den stora grävmaskinen som skötte rivningen satt kommunalrådet Patrik Åberg (M). Efter en något trevande start fick han fart på gripklon och något motvilligt fick han till slut lämna över hytten till personal på plats. 

– Tycker det är kul att vara med och faktiskt ta ett handtag själv, säger Patrik Åberg. 

Rivningen av den gamla hallen ska vara klar i slutet av september och sedan börjar bygget av en ny. Den ska i sin tur stå klar höstterminen 2014. 

Från början var det tänkt att det skulle sätta upp en provesorisk tälthall under byggtiden - något som visade sig vara alldeles för dyrt. Istället får föreningarna och skolungdomarna nu hålla till på andra platser. Gymnastikförening till exempel kommer flytta över till Västerskolans gymnastiksal i väntan på att den nya hallen ska bli färdig. 

– Det ska bli jättespännande med en ny hall. Toaletter och allting har varit under all kritik. Det har behövts göras vid, säger Martina Ranvert, kassör i föreningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".