Ängelholms Simsällskaps ordförande Claes-Göran Widén. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio

Elitsimmare flyr ÄSS som står utan badhus

"De har aviserat att de går till Helsingborg"
1:07 min

Ängelholms simsällskaps ekonomi har körts i botten. Sen Rönnebadet havererade och fick stängas för snart ett år sen har mer än två tredjedelar av intäkterna försvunnit, och sponsorintäkterna är bara en bråkdel av vad de var tidigare.

– Det är framför allt intäkterna från vår kursverksamhet, det vill säga babysim, simskola och familjesim som har försvunnit, säger Claes-Göran Widén som är ordförande i klubben. Vi kan inte ha den verksamheten. Vi har inga bantider och heller inga möjligheter att bedriva den typen av träning. 

Claes-Göran Widén har begärt att kommunen ska ställa upp med mer pengar för att hjälpa klubben. Men något svar har han än så länge inte fått.

I bästa fall kan ett provisoriskt badhus i Ängelholm stå klart i november-december. Det skulle hjälpa upp situationen lite. Men fram till dess måste det mesta av verksamheten ligga nere eller gå på sparlåga, och flera av klubbens elitsimmare har redan hunnit tröttna i väntan på en lösning.

– En har redan försvunnit till Helsingborgs Simsällskap, och fyra andra har aviserat att de också är på väg dit, säger Claes-Göran Widén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".