Reportern Anna Falk testar att cykla dressin i Tomelilla. Foto: Amanda Löfström
Sommarserien/Österlen

På dressin genom Sommarskåne

Reporter: "Cyklarna behöver ljuddämpare"
6:07 min

Att cykla dressin är kanske inget man gör varje dag, men i Tomelilla finns det i alla fall chans att prova. Vår reporter Anna Falk har provat det gamla färdmedlet tillsammans med sin vän Amanda Löfström.

– Det var en vacker runda men inte så sällskapligt eftersom man inte kan prata samtidigt som man cyklar, säger Carina Dahl.

Leden går från Tomelilla och rakt ut i naturreservatet Fyledalen. Längst ner på sträckan finns en rastplats och där har man utsikt över hela dalen. Där finns gott om rovfåglar och oftast är just fågelkvitter det enda ljudet som bryter tystnaden.

Nackdelen med att cykla dressin är att i slutet av banan måste man vända på cykeln, med egen styrka och handkraft. Något som kan vara ganska svårt.

Halvvägs ut på leden finns en liten kiosk och en stor rastplats där man kan äta sin egen picknick. Där hittar vi fler "derssinärer".

– Jag har varit här en gång innan, då med mormor och en kusin från England. Vi älskade det, säger Amanda Löfström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".