Eslöv

Villkorlig dom för glömd pojke

Åklagaren: "Har tagit hänsyn till pappans situation"
1:31 min

Den pappa i Eslöv som orsakade sin tvåårings död genom att glömma honom i en varm bil får ett strafföreläggande med villkorlig dom av åklagaren för vållande till annans död. Mannen slipper både böter och fängelse.

– Om alla inblandade är överens om skulden så väljer man den här vägen eftersom det kostar betydligt mindre och slipper engagera en domstol. Lite förenklat kan man säga att den villkorliga domen blir som en varning, säger åklagaren Mats Svensson.

Polis som först kom till platsen påbörjade livräddningsförsök, men den drygt två år gamla pojkens liv gick inte att rädda. Pojkens hud var blåaktig och han reagerade inte på tilltal.

Pappan skulle lämna sin son på dagis under morgonen den 7 maj men glömde honom i stället i bilen på parkeringen som ligger vid hans arbetsplats i Eslöv. På eftermiddagen fick han en känsla av att han glömt att lämna sonen på dagis och hittade då pojken i den varma bilen där han suttit i runt åtta timmar.

Utredningen är nu klar och handläggandet av ärendet avslutas.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".