1 av 2
Skylttäta Borrby
2 av 2
Catrine Hjerdt driver Catrinegården
Borrby

Borrby skylttätast i östra Skåne

"Här är så fruktansvärt mycket turister"
1:32 min

Skylttätast i Skåne - den titeln slåss Borrby på Österlen om. I en inventering som Länsstyrelsen gjort av skyltar så är området runt Borrby näst skylttätast i Skåne med 69 skyltar på en yta av en gånger en mil.

Bara området runt Båstad har ännu fler skyltar efter den inventering av 13 lika stora områden som Skånska Landsbygdskraft på Länsstyrelsen gjort.

- Här är så fruktansvärt mycket turister. Massor av folk, förklarar Gun Lennartsson som har en skylt som säger "Guns Gårdsbutik" vid vägen strax öster om Borrby.

Hon byggde om gårdens svinstall till kakbutik och satte en skylt vid vägen. Att 68 andra gjort likadant förvånar henne inte.

Inte heller Catrine Hjerdt som driver Catrinegården med bed and breakfast, butik och café utanför Borrby.

- Jag tror generellt att vi i Borrby har många småföretag och vill synas. Nu är ju folket här och då vill vi synas, säger Catrine som också märkt att skyltarna ökat i antal under de sju år hon varit på platsen.

Johanna Wahn från Länsstyrelsens projekt Skånsk Landsbygdskraft som gjort inventeringen säger att deras inventering gav samma slutsats.

- Ja, den bekräftar bilden av att utbudet av varor och tjänster har ökat på landsbygden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".