Stefan Lundberg. Arkivbild: Johanna Darnéus/Sveriges Radio
Kristianstad

Stor sorg bland festivalbesökare efter konkursbeskedet

Stefan Lundberg: "Det känns vemodigt"
1:19 min

Rockklubben Kid Skreol, som bland annat organiserar Tivolirock i Kristianstad, hann precis fira sitt 30-årsjubileum men nu är det slut. Föreningen har gått i konkurs och för Stefan Lundberg,  en av Kid Skreols profiler, är det tungt idag.

–Det är lite tungt och vemodigt men det är något som händer i hela festivalbranschen, skulle jag förmoda.

Stefan Lundberg är inte ensam om att vara bedrövad. På föreningens facebook-sida trängs hundratals inlägg som uttrycker sin sorg över att föreningen Kid Skreol som funnits i över trettio år nu gått i graven. Men konkursen kom inte som en blixt från klar himmel, för Stefan Lundberg.

–När vi såg att där inte kom någon på dörren, ställde vi in våra betalningar. Jag är för trött för att analysera varför inte fler kom.

Och redan förra året gick det knackigt. Då skyllde man festivalen Tivoli rocks dåliga publiktillströmning på det regniga vädret och Kid Skreol fick skjuta till pengar. Tivoli Rock kan fortsätta med annan arrangör tror Stefan Lundbergoch han vill heller inte inte utesluta att Rockklubben Kid Skreol återuppstår.

–Vi får sätta oss ner och diskutera det i föreningen, men det är  för tidigt att säga något än så länge.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".