Olycksplatsen. Personbilen körde in i bussens bakdel.
Österlen

Österlensolyckan: Mannen har avlidit

En man i 70-årsålden har avlidit och en kvinna har förts till sjukhus med svåra benskador efter en trafikolycka mellan en buss och en personbil på vägen mellan St Olof och Vitaby på Österlen under förmiddagen.

Bussen hade stannat för att ta upp passagerare längs väg 15 och en ung tjej var precis på väg att hänga upp sin cykel bakpå bussen när en personbil körde in i bussen bakifrån.

- Troligtvis orskakat av sjukdomsfall enligt ambulanspersonalen. Mannen var obältad och fick kraftga skador, säger räddningsledare Magnus Fogelberg.

Kvinnan klarade sig med änglavakt:

- Som tur är står inte tjejen mellan bilen och bussen för då hade det varit väldigt olyckligt, men hon fick ändå svåra skador på underbenen, säger Magnus Fogelberg.

Mannens skador betecknades som livshotande och båda två fördes till sjukhus. Under eftermiddagen avled den 70-årige mannen av sina skador.

Det finns ingen misstanke om brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".