SOS Alarm. Bild: Scanpix
SKÅNE

Hög belastning på SOS Alarm

Vittnen till tisdagens skogsbrand i Tyringe hade svårt att komma fram på nödnumret 112.

Ronald Krantz, presstalesman på SOS Alarm säger till tidningen Norra Skåne att det visserligen är hög belastning på SOS Alarm just nu men samtidigt dementerar han vittnenas påståenden om väntetider på upp till tio minuter.

Ronald Krantz menar att den långa väntetiden kan bero på att de som ringer ofta lägger på och provar igen och att tio minuters väntetid kan bero på att man räknar den sammanlagda väntetiden.

Det pågick störningar i 3G-nätet hos operatörerna Telenor och Tre under branden, men om detta påverkade väntetiden är oklart. Trots den höga belastningen just nu har SOS Alarm inte någon ökad bemanning.

– Ringer du 112 häng kvar, vi svarar. Det kan vara förlängda svarstider när många ringer på en gång och de där extra sekunderna kan kännas hur långa som helst i en pressad situation, säger Ronald Krantz till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista