Helsingborg

Nya scener och gamla köer när Helsingborgsfestivalen öppnar

2:09 min

Idag startar årets Helsingborgsfestival. Ett evenemang som både bjuder på gammalt och nytt. Köer blir det som vanligt - men det bjuds också nya scener och möjlighet för festivalbesökarna att klimatkompensera för deras egen miljöpåverkan. 

– Än är inte allt på plats, men vi har ju några timmar på oss, sa projektledaren Andreas Meimermondt när vår reporter träffade honom vid lunchtid på torsdagen.

Festivalgeneralen spanade lite nervöst upp mot molnen som drog över Helsingborg.

– Det är ju tråkigt om det regnar. Bäst för en festival är om det är lite halvklart och uppehåll. Då ligger man inte på stranden och är heller inte inne för att ducka för regnet.

Nyheter i år är bland annat ett par nya scener - Mariakyrkan och Perrongscenen nere på Ångfärjan.

– Och så vill jag också slå ett slag för att alla besökare erbjuds möjlighet att klimatkompensera för sin egen festivalpåverkan, säger Andreas Meimermondt.

Själv räknar han inte med att hinna se särskilt mycket av det som bjuds under festivaldagarna fram till och med lördag.

– Men jag skulle vilja se Miriam Bryant ikväll, och så de båda Helsingborgsbanden The Sounds och Von Benzo på Stora scenen fredag kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista