1 av 2
Julia Karlsson, 8 år, (i mitten) besökte Tosselilla med familjen. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
2 av 2
Tommy Bauer, driftsledare Tosselilla. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
Tomellilla

Rekordsommar för sommarland

1:25 min

Tosselilla sommarland går mot en ny rekordsommar. Trenden har varit positiv i flera år men den här sommaren verkar locka fler än någonsin till nöjesparken.

En av besökarna är Julia Karlsson, 8 år från Uppsala.

– Jag badar och har kul.

Vad är det roligaste här?

– Att åka rutschkanor, säger Julia Karlsson.

Hittills i sommar har nära 100 000 personer besökt Tosselilla och det är 20 procent fler än vid samma tid förra året berättar driftschefen Tommy Bauer.

– Säsongen ser mycket bra ut. Det har varit bra väder och det ser ut att kunna bli den bästa säsongen hittills om det fortsätter som det gör nu, säger Tommy Bauer.

Vad betyder det i siffror?

– Jag tror att vi säkerligen kan gå en bit över 150 000 besökare, säger Tommy Bauer.

Trenden har varit likadan de senaste åren och Tommy Bauer förklarar det delvis med skåningar och svenskar som allt mer gillar att vara aktiva på semestern. Men dessutom hittar numer allt fler danskar och tyskar till Tomelillas sommarland, som Baumgarten från Bremen som åkte dit med barnbarnen efter att ha sett broschyrer under Österlensemestern.

-- There were some flyers and we read about it. For the kids it's great, you can spend the whole day here, säger Baumgarten.

En solig sommardag är 4 000 besökare på Tosselilla och skulle det fortsätta växa i samma takt under kommande år så klarar Tosselilla det också säger Tommy Bauer.

– I nuläget ser jag inget tak. Vi har fortfarande mycket outnyttjade områden så vi kan växa med uppgiften, säger driftschefen Tommy Bauer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista