Gabriel Eliasson tycker att det svenska hockeyn är smartare än den i USA var han vanligtvis spelar. Foto: Sveriges Radio/Catharina Jaunviksna
Sommarpatrullen

Sommarpatrullen på hal is

Mitt i varmaste sommaren väljer vissa barn och ungdomar att spendera sommarlovet i ett vinterlandskap inomhus. På Tyringes  hockeyskola svettas flickor och pojkar på isen istället för på stranden.

- Hockey är det bästa jag vet, säger Gabriel Eliasson, när jag frågar varför han vill vara i en ishall trots att det är full sommar ute.

Gabriel bor i Vermont i USA. Hans pappa är svensk så somrarna brukar han spendera i Sverige. Gabriel säger att svensk hockey är mer intelligent än den amerikanska. Han har hört mycket bra om hockeyskolan i Tyringe och är väldigt glad åt att vara här.

Tyringes hockeyskola har hållit på i 40 år och säger sig vara den äldsta i sommarhockeyskolan i Sverige. De kyliga sommarlägren lockar unga också utanför Sverige.

I Jonatan Gladers grupp finns spelare från Danmark, Oman och USA.

Jonatan tränar den äldsta gruppen här och det är mycket fokus på individuella färdigheter i träningen.

-  Vi vill se till varje spelares personlighet och ge dem individuell handledning så de kan utvecklas på bästa sätt, säger Jonatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista