Tom Holmquist från SSU i Bromölla tycker att "Pervers politiker" skulle passa bättre på förbundets telefon än "folkpartisk" klassisk musik. Foto: Kristoffer Lieng/Sveriges radio
Bromölla

SSU vill ha "Pervers politiker"

1:34 min

Om man ringer till Socialdemokraternas ungdomsförbund i framtiden ska man få Ebba Grön-låten ”Pervers politiker” i örat medan man väntar på svar. I alla fall om SSU i Bromölla får som de vill. SSU-distriktet i Skåne stödjer motionen om "Pervers politiker" som telefonlåt inför kongressen i augusti, men moderpartiet i Bromölla ser rött.

–Det låter som politikerförakt, det är helt omdömeslöst.

Ebba grön sjunger om en politiker som ljuger på dagen och piskar och slår kvinnor om natten och Åke Hammarstedt som är vice ordförande i Bromölla arbetarekommun misstänker att Ebba Grön skrev låten i kölvattnet efter sexaffärerna runt den socialdemokratiske justitieministerna Lennart Geijer på 70-talet.

–Jobbar man seriöst med politik och vill göra något bra är detta i högsta grad självmål och fullständigt tanklöst.

Tom Holmquist från SSU i Bromölla fick idén till motionen om att göra ”Pervers politiker” till ungdomsförbundets telefonlåt, när han hörde klassisk musik i SSUs telefonkö och trodde att han hamnat hos Folkpartiet. Han tror inte att Thåström var ironisk när han skrev låten, utan förbannad på ”skitmoralen” bland politiker. Men att låten skulle slå tillbaka mot partiet tror inte Tom Holmquist.

–Partiet ska inte se det som något negativt att dra upp historien utan som något att bygga vidare på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista