Git Jansson och Inga-Lill Lindberg är båda glada över att nu vara tillbaks på sin gamla arbetsplats igen. Foto: Astrid Adelgren
SKÅNES FAGERHULT

Hjulen snurrar åter på Harbo

1:29 min

Det konkursade möbelföretaget Harbos sömnadsproduktion har fått en ny ägare, och under torsdagen satte produktionen igång på nytt. Men det är bara runt åtta av de 110 uppsagda som blir återanställda.

Företaget som har tagit över är PS Specialsömnad, där  Paul Stål är VD.

– Denna produktionen var helt unik. De här tjejerna och killarna har ju en unik kompetens som inte går att ersätta hur som helst. Någon måste ju ta till vara på det, och då valde jag att göra det, säger han.

Totalt räknar Stål med att företaget kommer att ha runt 20 anställda inom de närmsta månaderna, och bland dem är det åtminstonde åtta av de tidigare anställda på Harbo som återanställs. En av dem som är tillbaks på sin gamla arbetsplats nu är Inga-Lill Lindberg:

– Jag är så glad att man fick ett jobb igen så att man slipper gå arbetslös. Det är ju synd att hela snickeravdelningen har försvunnit. Men för egen del så är det skönt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista