1 av 3
2 av 3
Malene Lundqvist på Wanås slott guidar runt sommarpatrullen bland utställningarna. Foto: Björn Holgersson/Sveriges Radio
3 av 3
Marlene Lundqvist på Wanås slott guidar runt sommarpatrullen bland utställningarna. Foto: Björn Holgersson/Sveriges Radio
Sommarpatrullen

Lyckliga funderingar på Wanås

Konstnären Jeppe Hein kände sig utbränd och började prova olika metoder för att återfå livsglädjen i sin vardag. Det resulterade i en interaktiv utställning under namnet ”vad är lycka?”, som går att uppleva på Wanås konsthall fram till slutet av oktober i år.

Det är ingen utställning i klassisk mening som Wanås och Hein bjuder på. Konsthallen har förvandlats till en ateljé där besökarna kan  måla akvareller, göra skvättmålningar med hjälp av buddhistiska böneskålar eller svar på frågan vad lycka luktar.

Malene Lundqvist guidar oss igenom de olika aktiviteterna. Hon berättar att utställningen, som hon kallar en workshop, varit väldigt populär. Vi vill att det ska vara tillgängligt och prestigelöst, säger Malene. Tanken är att folk ska stanna upp, reflektera, hitta ro i att skapa själva.

-          Det är en fantastisk syn att de rummet fullt av folk i alla åldrar som sitter försjunkna i sina skvättmålningar, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".