Foto: Sandra Svensson/Sveriges Radio
Malmö

31-åring misstänks ha ofredat 185 flickor

En 31-årig man häktades idag på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande på nätet. Så många som 185 flickor från 12 år och uppåt kan ha varit utsatta.

Uppemot 185 flickor kan ha utsatts för grooming i den härva som nu rullas upp i Malmö. En 31-åring häktades på fredagen misstänkt för att ha förmått flickor så unga som tolv år att posera framför webkameran.

Mannen häktades vid Malmö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Brotten ska ha pågått sedan januari förra året.

– Han har fått kontakt med flickorna på nätet och uppmanat dem till sexuella handlingar via Skype, säger åklagaren Ulrika Rogland.

Det var för två veckor sedan som polisen tog mannens dator i beslag i samband med en annan sexutredning mot honom. Då upptäcktes 185 kontakter i hans Skypekonto och flera chattdiskussioner via webkamera med unga flickor.

– Den yngsta vi har sett i telefonboken har skrivit att hon är tolv år. Vi ska nu gå igenom samtliga kontakter och försöka identifiera flickorna, säger Rogland.

Mannen är tidigare dömd för våldtäkt mot barn. Han släpptes ur fängelse i december 2011 och enligt åklagaren Ulrika Rogland började han ta kontakt med de unga flickorna redan månaden efter.

– Mannen förnekar att det är han som haft kontakterna till flickorna men kan inte förklara varför de finns i hans dator, säger Ulrika Rogland.

Åtal ska väckas senast om två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista