Foto: Scanpix
LUND

Tetra Pak har rekordomsättning

Tetra Paks svenska verksamhet gör en rekordomsättning för 2012 med 17 miljarder kronor. Man gör även en storskalig vinst på 492 miljoner, vilket är den största vinsten för företaget sedan 2009.

Tetra Pak är en av Skånes största arbetsgivare med ungefär 3500 anställda i länet. Förra årets omsättning är den största omsättningen för företaget på tio år och 1,2 miljarder mer än året innan.

– Det gick jättebra globalt sett och även för den svenska verksamheten var förra året ett bra år säger Eva Milton, informationsdirektör på Tetra Pak till Sydsvenskan.

Även den internationella Tetra Pak-koncernen går med vinst. Under förra året sålde hela koncernen för 11 155 miljoner euro vilket är en ökning med 4,5 procent från året innan.

Trots vinsten har 220 anställda och konsulter blivit uppsagda från företaget det senaste året.

–Tetra Pak ser hela tiden över sin globala effektivitet. Vi jobbar på en marknad som är allt mer konkurrensutsatt säger Eva Milton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".