1 av 2
Korvar och två olika sorters skånsk öl. Foto: Anna Falk/ Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Anna Falk/ Sveriges Radio
Malmö

Anna Falk på skånsk matkaravan

5:58 min

Det ska doftas, kännas och smakas på Skåne när reportern Anna Falk går på skånsk matkaravan i Limhamn i Malmö. Första stoppet blir i en fiskbutik.

De första smakproven vi fick bestod av Brantevikssill. Där efter en bit kex med stenbitsrom och gräddfil och till sist en rökt böckling. Hela gruppen njöt i tystnad.

Efter en promenad i eftermiddagssolen kom vi fram till ett träd där vi fick prova våra doftsinnen. Alla sju gruppmedlemmar gissade rätt på doften- det var en fläderbuske vi stod vid.

– Mina förväntningar innan turen var att få upp ögonen för nya smaker som finns här i Limhamn. Man blir inte lika inspirerad när man går i de vanliga stora matbutikerna, säger Maria Johnsson.

Efter att ha provat både kakor, te och ost kom vi fram till det sista stopet där vi fick lite olika sorters kött och två olika sorters skånsk öl.

– Jag tyckte att turen va väldigt trevlig och det bästa var den rökta böcklingen, den kommer jag skicka bud efter! säger Berith Nilsson.

– Jag är inte helt imponerad, jag väntade mig mer anrik och rustik mat och inte sånt som man hittar i dagligvaruhandeln, säger Anna Falk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista